MINI siden

Jeg vil her skrive lidt om formål og intentioner med Road Racing Mini.

Det har selvfølgeligt først og fremmest et sportsligt aspekt med talentudvikling, men så sandelig også nogle samfundsmæssigt overfor unge mennesker som kan lide fart og derfor gør vejene usikre med kørsel på ulovlige scootere til fare for sig selv og andre. Ude i nogle kommuner har man faktisk været opmærksom på dette problem igennem længere tid. Fritidscentrene i Fredericia kommune har siden 1994 været fælles om et projekt. De har dog svære betingelser med horrible stigninger på´baneleje. Projektet går i al sin korthed ud på at unge i alderen 12-17 , såfremt de er medlem af et fritidscenter i Fredericia kommune kan komme ud at køre for ca. 30 kr. hver man. Fa kl. 1800- 2100. Det foregår selvfølgelig under ordnede forhold med opsyn fra pædagoger og frivillige hjælpere. Fritidscentrene er gået sammen om at købe 10-12 maskiner. Kommunen støtter projektet økonomisk. Samspillet mellem pædagoger og frivillige hjælpere sørger for at alt er i orden med sikkerhed , instruktion .vedligehold og ikke mindst oplæring af flagregler o.s.v.

Vejle og Brande har lignende projekter kørende og disse projekter går under betegnelsen LUKS , og det har selvfølgelig intet at gøre med DMU. Det er et rent landsdækkende kommunalt projekt , men når jeg vælger at beskrive det ret detaljeret i dette indlæg, er det fordi at det faktisk ofte er i LUKS, at mange unge første gang kommer i berøring med Road Racing og ikke mindst deres forældre. Det er uden tvivl til gavn for vor sport, idet mange unge for lyst til at fortsætte efterhånden som de udvikler sig og derfor melder sig ind i en DMU godkendt klub og derved senere får licens.

Jeg kunne på længere sigt godt forestille mig at bruge de samme elementer som i LUKS projektet i AMK Road Racing Mini , såfremt der var træningsfaciliteter , lokaler, hjælpere os. v. Det er selvfølgelig ønsketænkning , men det var måske noget, man kunne arbejde hen imod?? Det kunne da være utroligt spændende at være med til at udvikle nye unge talenter under ordnede og sikre forhold. Husk ! Som regel starter alting idet små og udvikler sig så til noget stort.

Sten Pedersen og jeg var meget enige om at Road Racing Mini igennem tiden har opfostret mange topkørere så som Robin og Sonny Harms, Steven Tirsgård , Allan og Søren Howard Christiansen, Steen Hansen , Ronnie Ourø , Søren Jakobsen ,Kenny Tirsgård, Alex og Søren Lauridsen , Anders Andersen , Rasmus Sørensen, Rasmus Rasmussen og ikke mindst Thomas Rebien.

Jeg håber virkelig , at vi i vort nye udvalg vil leve op til de forventninger som naturligt nok bliver stillet.  Og med udgangspunkt i den lidt problematiske situation hele Road Racing Mini konceptet befinder sig i på landsplan , ønsker vi i udvalget AMK Road Racing Mini i fremtiden at være med til at skabe et godt fundament for fremtidige arrangementer. Vi håber med dette indlæg at have vakt så meget interesse , at I kære medlemmer for lyst til at medvirke til at dette lykkedes.

En god start er jo altid at få nye kørere , så hvis I har en datter eller søn , der skulle have lyst , så er det bare med at komme i gang. Men det er ikke kun race for store børn og unge. Undertegnede og Sten Pedersen ( To ungdommelige mænd i deres bedste alder) kører stadig og vi har det herligt. Tillige er det nok den billigste form for motorsport , som man kan dyrke. Man kommer langt med en tudse og det er inklusivt benzin for en hel weekend.

Når vi har fået styr på vore to Canonball løb , så kunne jeg godt tænke mig at arrangere nogle træningsforløb i Skærbæk, men nu en ting af gangen. Canonball løbne bliver lavet som en serie på 3 løb. De afholdes Søndag d. 1 Juli i Vojens og de sidste 2 løb i Skærbæk lørdag d. 29 og søndag d. 30 September. Hvis der skulle blive behov, så håber vi at I vil give et nap, så de første løb AMK Road Racing Mini arrangerer bliver en succes , hvor de tilmeldte får en god oplevelse.

 

Med venlig hilsen på udvalgets vegne

Henrik W Pedersen

MINI Road Race

Løbsafvikling

Løbene bliver som regel afholdt på køretekniske anlæg og gocartbaner. Og her gælder det også at vi skal overholde lovmæssige krav og love om miljø og støj. Læs mere her

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation