Road Racing Kalender og reglement 2018

Det er dejligt endelig at kunne informere om årets kalender og de mange nye tiltag, der er sat igang.

Road Racing
I år vender vi tilbage til en kalender, hvor SuperBike (SBK) og SuperSport (SSP) afvikler sammen med bilerne i DTC. Det sker i at samarbejde mellem den nystartede kørerforening DMC og AMK. Serien kræver tilmelding på forhånd til alle stævner og kvalifikation for at kunne deltage. Til gengæld er den åben for kørere med både A og B licens, hvis blot de er hurtige nok. Det er et spændende initiativ, hvor målsætningen er at afvikle stævnerne med et professionelt niveau både på banen og i ryttergården. Der afholdes 4 stævner med to på Jyllandsringen og et på hver af banerne Ring Djursland og Padborg Park.
For Rookie klasserne er der mulighed for at deltage ved 3 stævner, heraf to på Jyllandsringen og et på Padborg Park. Et par af dem gennemføres sammen med Classic, hvor der vil blive kørt med Classic SuperBike klassen, mens et vil blive sammen med biler. Der er mulighed for at deltage med SBK og SSP samt Moto3+, Moto4½ og SSP300. Serien er åben for både A og B licenser.
Efter et års pause er Nordisk Mesterskab tilbage med to stævner på hhv. Rudskogen i Norge og Karlskoga i Sverige. Her bliver kørt både SBK og SSP samt den nye SSP300 klasse. Både A og B licens kørere er velkomne og som noget nyt vil man blive opdelt i grupper efter omgangstider.

Classic Road Racing
Classic Road Racing afvikler fem stævner med to på Jyllandsringen, et på Ring Djursland, et på Padborg Park og et på Anderstorp i Sverige, hvor der samtidig afvikles Nordisk Mesterskab og Europæisk Mesterskab. Der er som altid mange klasser, som man kan deltage i, og nogle gange afvikles der sammen med Classic biler og andre gange med moderne Road Racing Rookie klasser.

Mini Road Racing
I Mini Road Racing er der flere nyheder. Kalenderen omfatter også i år Korsør, Skærbæk og Vojens, og så er vi tilbage på banen i Tune ved Roskilde.
Der er også kommet flere klasser. Der er mulighed for Mikro, som er for de helt unge børn. Næste trin er GP 80/125, som er en bred klasse, hvor også Honda NSF100 og de nye spændende maskiner fra italienske Ohvale deltager. De kan deltage med GP-0 110 Automatic eller GP-0 110 4 gear. Det er planen, at der igen i år køres med separate point for NSF100, der afvikles som et DM, mens Ohvale kører sin egne Cup. Alle deltagere kører mod hinanden om point på dagen.
Næste trin er Ohvale 160 og 190, hvor vi i 2018 har en DM afdeling for disse maskiner. Klassen er sponsoreret af importøren TMP, og vil i 2018 være en stock klasse for Ohvale.
I det Europæiske Mesterskab køres der et stævne i august i Italien, hvor man kan deltage med MiniMoto, GP 80/125 (herunder NSF100 og Ohvale 110) og Ohvale 160 og 190. Også her er der tale om stock klasser i 2018.

Reglement
Road Racing reglementet er nu færdigredigeret, og der er en række mindre justeringer. De største ændringer er i beskrivelsen af Mini klasserne i kapitel 31, hvor Ohvale maskinerne er kommet med.
Reglementet kan hentes på DMU hjemmeside med dette Road Racing reglement

Kalenderne
Der tages forbehold for ændringer.

Road Racing Nordisk Mesterskab moderne

Arrangør Bane Status Dato Klasser
SVEMO Karlskloga NC 28. – 29. juli SBK, SSP, SSP300
NMF Rudskogen NC 14. – 15. september SBK, SSP, SSP300

 

DMC Cuppen – Moderne Pro med biler

Arrangør Bane Status Dato Klasser

AMK/DMC

Jyllandsringen

Kvalifikation 31. maj

SBK og SSP

AMK/DMC

Ring Djursland

DM 9. – 10. juni

SBK og SSP sammen

AMK/DMC Jyllandsringen DM  25. – 26. august SBK og SSP sammen
AMK/DMC Padborg Park DM  1. -2. september SBK og SSP sammen
AMK/DMC Jyllandsringen DM  6. – 7. oktober SBK og SSP sammen

NB! DMC: Serien afvikles som en samlet serie med tilmelding til hele serien og kvalifikation for deltagelse. Både A og B licenser kan deltage hvis de kvalificerer. Stævnerne afvikles sammen men DTC bil serien.

 

Road Racing Classic og Moderne B

Arrangør Bane Status Dato Klasser

AMK

Jyllandsringen

DM 5. – 6. maj

Classic MC (med classic biler)

AMK

Jyllandsringen DM & DMU Cup 23. juni

Classic & Moderne B klasser

MCHK /SVEMO Anderstorp NC & DM  30. juni – 1. juli Classic MC
AMK Ring Djursland DM 8. – 9. september Classic MC (med classic biler)
AMK Jyllandsringen DMU Cup  6. – 7. oktober Moderne B klasser (med moderne biler)
AMK Padborg Park Pokalløb & DMU Cup  13. – 14. oktober Classic 7D & Moderne B klasser

NB! Moderne B klasser: (Rookie 600 + 1000, Moto 3 + 4½, Super Sport 300). Nedrykning fra A licens kan søges til SK RR/DR

 

Mini Bike Road Racing

Arrangør Bane Status Dato Klasser

FIM E

Franciacorta

EC 3. – 5. august

MiniMoto, GP80/125,NSF100,Ohvale alle typer

Skærbæk DM 12. maj

HM Korsør DM  10. juni
HM Tune DM 1. 2. – 3. juni
Vojens DM 15. september
HM Korsør DM  23. september

NB! Mini RR klasser: Der er åbent for alle klasser i DMU RR reglement kapitel 31. Klasserne åbnes hvis der er minimum 5 deltagere ved første stævne.

For Mini RR vil der være mange træningsmuligheder i løbet af sæsonen, og der vil blive udsendt separat information om det.

Navigation