Motocross

Beskrivelse:
Motocross køres på specialmotorcykler på baner med mange sving, hop og evt. bakker. Der køres i forskellige klasser, afhængig af alder, erfaring og dygtighed samt maskin størrelse. Alle fra tre år og opefter kan dyrke sporten som;
Micro Cross for 3-12 årige på laveffektsmaskiner.
Mini Cross for 8-17 årige på 60 og 80 c.c. maskiner.
Motocross maxi fra 14 år på 125 c.c. maskiner.
Fra 16 år på 250 c.c. og større.

Hvor foregår det:
Motocross dyrkes af mange udøvere over hele landet. Der køres på baner, hvor der ofte kan trænes 2-3 gange om ugen og hele løbssæsonen, der går fra februar/marts til oktober/november. Der køres løb hver weekend et eller andet sted i landet. Klubben afholder cirka 8-10 løbs- og træningsarrangementer om året i MOTOCROSS. Udover AMKs egne løb kan du deltage i det danske mesterskab. Af andre aktiviteter kan blandt andet nævnes: klubaftner med film, resultater fra forskellige løb og hyggeligt samvær og en ugentlig gymnastikaften med træner i vinterhalvåret.

Krav til personlig udrustning:
Personligt udstyr består af godkendt styrthjelm, skuldersæt, langærmet køretrøje, cross-bukser med knæbeskyttere, langskaftede crossstøvler, kørehandsker og motorbriller. Der kan udmærket startes med brugt udstyr.

Krav til køretøjet:
Motocrossmaskinen skal opfylde forskellige krav, som nærmere fremgår af et reglement, du kan få i klubben. Maskinstørrelse og din alder skal passe sammen. og udformningen af visse ting på maskinen skal opfylde nogle sikkerhedsbestemmelser. Lyddæmpningen skal også overholde bestemte støjgrænser. Tal med en i klubben eller en forhandler herom.

Hvordan kommer du igang
Skriv til Aarhus Motor Klub eller ring tlf.: 86961833, og få yderelige oplysninger.

Licenspriser:

Licenspriserne ændrer sig fra år til år. Nedenstående link er til DMU,s licenspriser for 2019

DMU Licenspriser 2019

Navigation