Kom igang som kører

Kort om Road Race

Kort om Road Race
Road Racing er hastighedsløb for motorcykler på lukkede asfaltbaner. Det kan være standard gadecykler eller specielle RR-cykler.
Road Racing kan du starte allerede som 10 årig på mindre motorcykler (50-100 ccm), og løbende bliver afviklet på mindre baner, som køretekniske anlæg og Gokart baner. Når du bliver 13 år kan du køre løb på 125cc. Når du fylder 16 år, kan du rykke op i klasserne med de store motorcykler, hvor det går rigtigt stærkt, både Super Sport (600 ccm) og Super Bike (1.000 ccm).

AMK afholder 4-5 større RR-løb (Danmarksmesterskab) om året i Danmark. Løbene bliver afviklet over en weekend, hvor der bliver kørt 2 afdelinger pr weekend i forskellige klasser, alt efter motorstørrelse. Danmarksmester bliver den kører som sammenlagt har scoret flest point. Der køres også begynderklasser for B-licens kørere (Rookie I og
Rookie II). Løbene afvikles med samlet start (kobling start). Startplacering afgøres ved tidtagning. Løbedistance er 40-50 km. Vinder er den kører der først fuldfører det krævede antal omgange.

Motorcykel og udstyr
Krav til personlig udrustning: Godkendt hel-hjelm, læderdragt, læder MC-støvler, læder handsker og rygbeskytter. Derudover skal man tage en licens, som samtidig er en personforsikring.
Krav til køretøjet: Der køres både på racere (specialbyggede motorcykler) og mc til gadebrug, som dog skal have støtteben, lygter, spejle og blinklys etc. afmonteret.

Kort sagt
Meld dig ind i AMK, deltag i licenskursus, skru en MC sammen, kom ud på banerne og ha’ en fed weekend.

Hvordan kommer du igang?

Skriv til Aarhus Motor Klub 

Mail: formand@amk-racing.dk og få yderelige oplysninger.

Har du mulighed for at komme til et roadrace arrangement så som træning eller løb, så kan du få meget at vide ved at tale med dem der kører.

Mere om Road Race

Navigation