Nekrolog: Jans lys slukkedes pludseligt

Jan Robert Eriksen er død, 63 år gammel.

Jan var en fuldblods mc-entusiast med solide rødder i MC75, Hammel og BSA-klubben. På sin arbejdsplads hos Falck havde han også kontakt til gamle AMK-støtter som Hans Jørgen Svendsen, Dalsgård og John Williams, så det var ikke underligt, at han først i halvfemserne endte som svingofficial på Anderstorp, som var AMK ́s ”hjemmebane”, indtil det igen blev muligt at køre på Ring Djursland i 1994.

Efter jobs som svingofficial overtog Jan snart jobbet som banechef ved klubbens RR-stævner, og han blev en del af det stående RR-udvalg. Ud over jobbet som banechef arbejdede Jan stærkt med at fremstille og forbedre de mængder af materiel, som vi havde brug for til at afvikle RR-stævnerne, og han gjorde brug af sin store kontaktflade til at indrullere mange venner og bekendte sammen med en del familiemedlemmer som officials.

Bo Bentzen var den store drivkraft bag Hammel TT, som blev afviklet i 1996, men Jan havde også her en stor nøglerolle som banechef og bindeled til MC75, der stod for en stor del af det praktiske.

Først i nullerne tog Jan over som formand for AMK ́s RR-udvalg og stod dermed bl.a. for den sportslige afvikling af MC-Challenge serien, som havde Peter Elgård som bagmand. Denne serie kørtes sammen med bilernes DTC-serie og blev Tv-transmitteret. Der blev kørt på alle tre danske baner, den nye i Padborg samt de ældre Jyllandsringen og Ring Djursland. Der blev kørt ca. 7 løb årligt, så det siger sig selv, at det var en voldsom opskalering af klubbens årlige RR-aktiviteter. Jan klarede denne store udfordring og havde en positiv tilgang til at få tingene til at fungere, selvom det ikke altid var let, når bil- og mc interesser kunne være på kollisionskurs.

MC-Challenge serien kørte i årene 2003 til 2009, men selvom der også årligt blev kørt rene mc-løb i AMK- regi, var det nok her, at grunden blev lagt til det samarbejde mellem AMK og bilklubberne, som specielt de senere år har været nødvendigt, da deltagerantallene på begge sider har været svindende. Rigtig mange løb har været kombinerede bil/mc løb, og her har Jans evner som samarbejdets mand stået sin prøve.

Fra denne periode huskes også, at han via sit bijob som ungdomsskolelærer for motorlære tog mange af de unge mennesker med til RR-stævnerne, hvor de fik lov til at boltre sig med mange forskellige jobs.

Et særligt arrangement, som Jan var stolt af at have været en markant del af, var den store MC-udstilling i Marselisborghallen i 2005, som var med til at markere AMK ́s 75 års Jubilæum.

Som en toneangivende figur i dansk RR har der selvfølgelig også været bud efter Jan til poster i DMU. Senest har han siden 2020 været formand for RR-Sportskommisionen og dermed også medlem af DMU ́s hovedbestyrelse.

Ære været Jans minde.

Navigation